Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Kayısının Yararları Kayısının Faydaları ve Besin Değerleri KAYISI; A, B, C ve

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Kayısının Yararları Kayısının Faydaları ve Besin Değerleri KAYISI; A, B, C ve



Kayısı

Kayısının Yararları

Kayısının Faydaları ve Besin Değerleri


KAYISI; A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir


Kayısının Faydaları

Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur Başta akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur Vücuda kuvvet verir Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler Hastaların iyileşmesini hızlandırır Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir Migrene karşı da iyi gelir Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır


Kayısı Nasıl Kullanılır?

Kayısı kuru ya da taze olarak yenebileceği gibi reçeli ve kompostosu da yapılabilir Ayrıca, Kayısı çekirdeği yağ elde etmek için kullanılır Kayısının yaprakları da kullanılır Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum minerali açısında oldukça zengindir Kayısının yemeklerden sonra yenmesi hazmı kolaylaştırmasını sağlar Bunların dışında, kayısı cilt bakımı için maske yapılarak yüze sürülebilir

Alıntı Yaparak Cevapla