Yalnız Mesajı Göster

Pancarın Yararları Pancarın Faydaları Pancar: Şeker pancarı ve kırmızı pancar en çok

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancarın Yararları Pancarın Faydaları Pancar: Şeker pancarı ve kırmızı pancar en çok



Pancarın Yararları

Pancarın Faydaları

Pancar: Şeker pancarı ve kırmızı pancar en çok tüketilen türleridir A, B, C ve P vitaminleri ile potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, brom ve bakır minerallerini içerir Şifa amacıyla kullanılan kırmızı pancardır


Pancarın Faydaları: Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır İdrar söktürür ve kabızlığı giderir Böbrekleri çalıştırır Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir Sinirleri yatıştırır Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir


Pancar Nasıl Kullanılır? Şeker pancarı şeker üretiminde ve şeker pancarı pekmezi yapımında kullanılır Kırmızı pancarın ise yemeği, salatası ve turşusu yapılır Kırmızı pancar, sebze olarak kullanılmasının yanında, tedavi amacıyla da kullanılır Kırmız pancar kaynatılıp içilirse böbrek kumlarını dökmekte faydalı olur Pancar suyu sarılık tedavisinde kullanılır Şeker hastalığı olanlar şeker pancarını kullanmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla