Konu
:
Bal ve balın yararları BAL Bir bitki olmamakla birlikte
Yalnız Mesajı Göster
Bal ve balın yararları BAL Bir bitki olmamakla birlikte
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bal ve balın yararları BAL Bir bitki olmamakla birlikte
Bal ve balın yararları
BAL
Bir bitki olmamakla birlikte, tam bir şifa kaynağı ve doğal bir ilaç olan Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden imal edilen çok faydalı bir besindir
Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır
Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir
450 gramlık saf balı elde edebilmek için yaklaşık olarak 17
000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir
Balın Faydaları
Bal çok iyi bir enerji kaynağıdır
Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur
Vücuda ve gözlere kuvvet verir
Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır
İdrar söktürücüdür
Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir
Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır
Kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşı faydalıdır
Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler
Damar sertliğine karşı faydalı olur
Soğuk algınlığına şifadır
Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır
Bala tuz katılıp yenirse balgam söktürür
Bal, Sarılığa iyi gelir
Yaraların iyileşmesini hızlandırır
Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır
Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır?
Sindirime gerek kalmadan direk kana karışır
Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir
Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir
Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır
Çay ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir
Uyarı
Bebeklere 1 yaşına kadar bal yedirilmemesi tavsiye edilmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul