Konu
:
Baklanın Yararları Bakla Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin
Yalnız Mesajı Göster
Baklanın Yararları Bakla Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklanın Yararları Bakla Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin
Baklanın Yararları
Bakla
Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir
Kuru Bakla, Taze Baklaya göre daha besleyicidir
Kuru Baklanın 100 gr
mında yaklaşık olarak 26 gr
Protein, 58 gr
Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır
Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir
Baklanın Faydaları
Bakla hazmı kolaylaştırır
İdrar yollarını temizler
Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur
Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir
Bakla Nasıl Kullanılır?
Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir
Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır
Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır
Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir
Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul