Konu
:
Yediğimiz kirazların saplarını atmadan önce bir daha düşünmeye ne dersiniz?.. Kirazın
Yalnız Mesajı Göster
Yediğimiz kirazların saplarını atmadan önce bir daha düşünmeye ne dersiniz?.. Kirazın
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yediğimiz kirazların saplarını atmadan önce bir daha düşünmeye ne dersiniz?.. Kirazın
Yediğimiz kirazların saplarını atmadan önce bir daha düşünmeye ne dersiniz?
Kirazın mucizevi faydalarını daha önce okumuştuk
Kirazın sapı da aynı derecede şifa kaynağı
Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasına yardımcı olduğu için romatizma, gut hastalığı, eklem kireçlenmesi, damar sertliği tedavisinde ve bronşite faydalıdır
Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür
Gölgede kurutulan kiraz sapları çay gibi demlenerek kullanılabilir
Bir litre su içine bir küçük avuç kiraz sapı konulup kaynatılarak elde edilen çaydan günde 3?4 fincan içilebiliyor
Aynı zamanda bu demleme günde 2 kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor
Veya hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze ya da kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor
Kirazın sapları ayrık ve mısır püskülüyle kaynatılarak demlendiğinde ise ayak ve karın şişliğinde, arpayla kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor
Kiraz saplarının en çok idrar yolları enfeksiyonları için tercih ediliyor, kiraz sapı çayı vücuttaki ödemlerin atılmasına yardımcı oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul