Konu: Meyan kökü
Yalnız Mesajı Göster

Meyan kökü

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyan kökü



Meyan kökü


Türkiye?de Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak, özellikle akarsu kıyılarında yetişen meyan bitkisinin köklerinden yapılan meyan şerbeti, Osmanlı döneminden bu yana bilinen ve tüketilen bir içecek Tüm dünyada popüler olan kolalı içeceklerin ana maddelerinden birini de meyan kökü oluşturuyor

Serinletici özelliği ve çay gibi demlenmesi ile yüzyıllardır anadoluda kullanılmaktadırŞu sıralar beslenme uzmanları sayesinde yeniden revacta olmaya başladıBir avuç meyan kökü bir sürahi içine konulup çalkaladıktan sonra 2-3 saat içerisinde içime hazır hale geliyorBeslenme uzmanları ayrıca serinlik vermesinin yanında idrar yollarındaki kum ve taşı eriterek attığını, böbreklere, karaciğere iyi geldiğini, farenjitin iyileşmesine ve ses kısıklığının giderilmesine yardımcı olduğunu ve kanı temizlediğini belirtiyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla