Konu
:
Meyan kökü
Yalnız Mesajı Göster
Meyan kökü
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyan kökü
Meyan kökü
Türkiye?de Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak, özellikle akarsu kıyılarında yetişen meyan bitkisinin köklerinden yapılan meyan şerbeti, Osmanlı döneminden bu yana bilinen ve tüketilen bir içecek
Tüm dünyada popüler olan kolalı içeceklerin ana maddelerinden birini de meyan kökü oluşturuyor
Serinletici özelliği ve çay gibi demlenmesi ile yüzyıllardır anadoluda kullanılmaktadır
Şu sıralar beslenme uzmanları sayesinde yeniden revacta olmaya başladı
Bir avuç meyan kökü bir sürahi içine konulup çalkaladıktan sonra 2-3 saat içerisinde içime hazır hale geliyor
Beslenme uzmanları ayrıca serinlik vermesinin yanında idrar yollarındaki kum ve taşı eriterek attığını, böbreklere, karaciğere iyi geldiğini, farenjitin iyileşmesine ve ses kısıklığının giderilmesine yardımcı olduğunu ve kanı temizlediğini belirtiyorlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul