Yalnız Mesajı Göster

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN BİRE BİR Bu vitamin deposunu ihmal etmeyin! Portakaldan dört

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN BİRE BİR Bu vitamin deposunu ihmal etmeyin! Portakaldan dört



KANSERDEN KORUNMAK İÇİN BİRE BİR

Bu vitamin deposunu ihmal etmeyin!

Portakaldan dört misli daha fazla C vitamini barındırıyor


20 yüzyılın başına kadar Çin'in dışında pek bilinmeyen, 1930'lu yıllardan itibaren Yeni Zelanda, 1970'li yıllardan itibaren dünyanın farklı bölgelerinde kültürel olarak yetiştirilmeye başlanan kivi meyvesinin kanser önleyici etkisi olduğu belirtildi


Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi Ziraat Mühendisi Havva Akpınar, Türkiye'de Karadeniz ve Marmara'da yetiştirilen kivinin C vitamini açısından portakaldan 4 misli, elmadan 40-50 misli daha zengin olduğunu belirtti Kivinin sağlık meyvesi olarak adlandırıldığına dikkat çeken Akpınar, "Kivi Çin'de astım ve öksürük tedavisinde de kullanılmaktadır Özellikle içerdiği petkin sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, zararlı kolesterolü düşürür ve faydalı kolesterolü yükseltir" dedi


Kivinin kanseri önleyici etkisine değinen Akpınar, Çin'de yapılan analizlerde meyve suyunda bulunan bazı maddelerin kansere neden olan maddelerin oluşumunu engellediğinin ortaya çıktığını belirterek, "Kivi, kanserle savaşın en etkin maddelerinden biridir Kılcal damar yapısını güçlendirir Kivi, C vitamini zenginliği yanında A, B1, B2, PP vitaminleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, demir gibi mineral madde içerikleriyle önemli bir besin kaynağıdır" diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla