Yalnız Mesajı Göster

Fransa'nın Yemek Kültürü - Fransız Mutfağı

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransa'nın Yemek Kültürü - Fransız Mutfağı



FRANSIZ MUTFAĞI


Dünyanın en iyi mutfakları arasında yer alan Fransız Mutfağı, iştah açıcı ve göz doldurucu olması ile dikkat çeker Fransız Mutfağı her bölgenin özelliklerine göre farklılık gösterir1970'lerde başlayan modern mutfak anlaşıyla doğal bitkiler ve aromalar kullanılarak hazırlanan yemekler önem kazanmıştır


Fransızlar güne kahve veya sıcak kakaonun yanında kruvasan, baget ve tost içeren bir kahvaltıyla başlar


Özellikle akşam yemekleri çok önemlidir Başlangıç olarak alkollü bir içki alınır Arkadan çorba veya küçük bir salata ile devam eilir Ana yemek olarak özel soslarla hazırlanmış et veya balık yanında sebze ile servis edilir Tatlılar son derece lezzetli ve hoş görünüşlüdür


Yemek sonrası alınan güçlü fakat miktarı az bir içkinin sindirime yardımcı olduğu düşünülür Yemek yanında daima ekmek, soda ve şarap vardır


Şarap yemeğin bir parçası ve tamamlayıcısıdır " Şarapsız yemek güneşsiz bir güne benzer " diye eski bir Fransız atasözü , sofrada şarabın ne kadar önemli olduğunu gösterir


FransızYemekleri Gujer Kalıpta Krema Kup Jak Maydanozlu Omlet Midye Buğulama Peynirli Soğan Çorbası Soğutulmuş Sebze Çorbası Şaraplı Tas Kebabı



Midye Buğulama



Peynirli Soğan Çorbası



Soğutulmuş Sebze Çorbası


Alıntı Yaparak Cevapla