Yalnız Mesajı Göster

Çin Yemek Kültürü - Çin Mutfağı

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Yemek Kültürü - Çin Mutfağı



ÇİN MUTFAĞI


Dünyada en çok beğenilen mutfakların başında gelen Çin Mutfağı bölgelerine göre birbirinden farklılık gösterir

Çinlilerin kendilerine özgü yemek pişirme, hazırlama ve servis yapma yöntemleri vardır Kızartma ve buharda pişirme en çok kullanılan yöntemlerdir En büyük özelliği yemeklerin çabuk pişirinmesidirÇok yüksek ateşte ve Wok denilen tavalarda pişirilir Çin yemekleri genellikle lokma büyüklüğündedir Yemek çabuk pişirildiği için besin değerleri ölmez ve sebzeler gevrek kalır

Çok çeşitli baharat ve soslarla değişik ve hoş aromalı tatlar yaratılır Yemeklerde soya yağı kullanıldığı ve genelde sebze ağırlıklı olduğu için salığa en faydalı mutfaklardan biridir

Tatlı çeşitleri de oldukça fazladır Tatlılar alışık olduğunuz gibi değil, meyveyle hazırlanmış hafif tatlılar şeklindedir

Çin mutfağında ekmek yoktur, ekmek yerine yemeklere buharda pişmiş pirinç eşlik eder Yemek süresince genellikle çay içilir Önemli yemek davetlerinde ise pirinç şarabı sunulur
Çin Yemekleri Çiğ Balık (Sashimi) Çin Salatası Çin Usulü Sazan Balığı Etli Pırasa Kelebek karides Pirinç Mücveri Karides


Çiğ Balık

Çin Salatası


Çin Usulu Sazan
Balığı

Çin Usulü Pirinç
Mücveri


Etli Pırasa


Kelebek Karides


Karides



Alıntı Yaparak Cevapla