Konu
:
Çin Yemek Kültürü - Çin Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Çin Yemek Kültürü - Çin Mutfağı
06-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Yemek Kültürü - Çin Mutfağı
ÇİN MUTFAĞI
Dünyada en çok beğenilen mutfakların başında gelen Çin Mutfağı bölgelerine göre birbirinden farklılık gösterir
Çinlilerin kendilerine özgü yemek pişirme, hazırlama ve servis yapma yöntemleri vardır
Kızartma ve buharda pişirme en çok kullanılan yöntemlerdir
En büyük özelliği yemeklerin çabuk pişirinmesidir
Çok yüksek ateşte ve Wok denilen tavalarda pişirilir
Çin yemekleri genellikle lokma büyüklüğündedir
Yemek çabuk pişirildiği için besin değerleri ölmez ve sebzeler gevrek kalır
Çok çeşitli baharat ve soslarla değişik ve hoş aromalı tatlar yaratılır
Yemeklerde soya yağı kullanıldığı ve genelde sebze ağırlıklı olduğu için salığa en faydalı mutfaklardan biridir
Tatlı çeşitleri de oldukça fazladır
Tatlılar alışık olduğunuz gibi değil, meyveyle hazırlanmış hafif tatlılar şeklindedir
Çin mutfağında ekmek yoktur, ekmek yerine yemeklere buharda pişmiş pirinç eşlik eder
Yemek süresince genellikle çay içilir
Önemli yemek davetlerinde ise pirinç şarabı sunulur
Çin Yemekleri Çiğ Balık (Sashimi) Çin Salatası Çin Usulü Sazan Balığı Etli Pırasa Kelebek karides Pirinç Mücveri Karides
Çiğ Balık
Çin Salatası
Çin Usulu Sazan
Balığı
Çin Usulü Pirinç
Mücveri
Etli Pırasa
Kelebek Karides
Karides
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul