Yalnız Mesajı Göster

Dini Hikayeler

Eski 06-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Dini Hikayeler

Uhud'da Peygamberimiz'in Ubeyy ibn-i Halef'i Öldürmesi

Ubeyy ibn-i Halef, Mekke'de Peygamberimize rastladıkça; "Yâ Muhammed! Benim bir atım var, her gün ona 16 ölçek darı yediriyorum, bir gün gelir onun üzerine biner seni öldürürüm!" diyordu

Peygamber Efendimiz de; "Belli olmaz, belki İnşaallah ben seni öldürürüm!" buyururmuştu

Ubeyy ibn-i Halef Uhud'da, HzPeygamberimiz'in hayâtına son vermek için and içmişti Kardeşi Ummiyet'ibn-i Halef'in intikamını almak istiyordu "Muhammed nerededir?" diye bağırıyordu "Gelsin de benimle çarpışsın Peygamberse beni öldürür" diyordu

Peygamberimiz Uhud'da çarpışırken arkasına dönüp bakmıyor, Sahabîlerine; "Ubeyy ibn-i Halef'in arkamdan gelmesinden korkarım O'nu gördüğünüz zaman bana yaklaştırınız!" diyordu

Peygamberimiz Şı'ba geldiği sırada Ubeyy'ibn-i Halef'in atını gördü ve onu tanıdı Ubey ibn-i Halef; "Yâ Muhammed! Sen kurtulursan ben kurtulmayayım" diyerek gelip kavuştu

Peygamberimiz'in yanında bulunan Sahabîleri; "Yâ Rasûlallâh! İçimizden birisi ona karşı koysa, saldırsa olmaz mı?" dediler

Peygamber Efendimiz; "Bırakınız, gelsin o!" dedi

Ubeyy'ibn-i Halef, Peygamberimiz'in yanına kadar geldi Eshâbı Kirâm, dayanamayarak onun önünü kesmek istediler

Peygamberimiz; "Geri durunuz" dedi Hemen Hâris ibn-i Sımmen'in mızrağını eline aldı Sonra Sahabîlerine kükremiş devenin silkinmesi gibi silkindi Onları devenin sırtından sineklerin uçup dağılışı gibi etrafından dağıttı Rasûlüllah'ın o sıradaki celâdeti hiç kimsede yoktu

Peygamberimiz davranınca Ubeyy'ibn-i Halef dönüp kaçmağa başladı Peygamberimiz ona; "Ey yalancı nereye kaçıyorsun?!" dedi ve onu (boynunun miğferle zırh yakası arasındaki kısmından) mızrakla vurup yaraladı Şah damarını kopardı Ubeyy, sığır bögürür gibi böğürerek atından yere yuvarlandı, kaburga kemiklerinden bâzısı da kırıldı Müşrikler onu ordugâhlarına getirdiler Yarasının kanı çıkmıyordu Ağrısı sızısı dayanılacak gibi değildi

Bunun için Übeyy; "Vallâhi Muhammed beni öldürdü!" dedi

Arkadaşları; "And olsunki, sen aklını kaybetmişsin! Sendeki yaranın hiç ehemmiyeti yok!" dediler

Ubeyy ibn-i Halef ise; "O bana Mekke'de «Seni ben öldüreceğim» demişti, Vallâhi O benim üzerime tükürse yine beni öldürür!" dedi

Ubeyy'ibn-i Halef bir gün veya bir günün bir kısmı geçtikten sonra, Mekke'ye 6 mil uzaklıkta bulunan Selef'e gelince öldü Yolda giderken; «Susadım, susadım» diye bağırdığı, bir adamın da «Su verme ona, çünkü o Rasûlüllah'ın düşmanıdır» dediği rivâyet edilir

Ayrıca Peygamber Efendimiz, kılıncını parlata parlata yürüyen bir müşriki yaya olarak karşılayıp; "En'en-Nebiyyü lâ kizib, En'ebnü Abdülmuttalib lâ kizib (Ben, Peygamberim! yalan yok! Ben, Abdulmuttalib'in oğluyum! yalan yok!)" diyerek onu vurup öldürdü

Sahâbenin büyükleri, Allah Rasûlü'nün etrafında toplandılar ve O'nu düşmandan korumak için beraberce dağa çıktılar

Alıntı Yaparak Cevapla