Konu
:
Macaristanın En Ünlü Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Macaristanın En Ünlü Yemekleri
06-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macaristanın En Ünlü Yemekleri
Gulaş (Kul aşı) adı verilen yemekleri Macaristan’ın en özel yemeklerinin arasında yer alır gulaş macarların en ünlü yemeğidir
Dana etinden yapılan bu yemeğin içine katılan kimyon, salça ve defne yaprağı ile değişik bir lezzet ortaya çıkmaktadır
Gulaş Tarifi
Malzemeler:
400 gr sığır eti(bacak kısmından)
2-3 kaşık yağ
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 domates
2 adet kırmızı etli biber
600 gr
patates (4-5 adet)
1,5 litre kemik yada et suyu
1 demet kereviz (yeşil yaprağı)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı ev yapımı küçük kesilmiş makarna
Taze Kimyon tohumu
Yapılışı:
Öncelikle sığır etinin sinirlerini ayıklayıp yıkayın
Kuşbaşı şeklinde doğrayın
Yağı tencerede eritip doğranmış soğanları katın ve pembeleştirin
Sarımsağı ezerek ilave edin, kimyonu ve kırmızı toz biberi ekleyip bir kere karıştırın ve etleri ilave edin
Arada karıştırarak etler renk değiştirene kadar pişirin ve sıcak et suyundan bir iki bardak kadar katın yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın
Bu arada patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın, kereviz saplarını ayıklayıp yıkayın ve irice doğrayın
Kırmızıbiberleri halka şeklinde dilimleyin, domatesleri soyup doğrayın
Etler yumuşayınca doğradığınız tüm malzemeyi ve kalan et suyunu da katarak tuzunu ekleyin
15 dakika kadar pişirin
Patatesleri kontrol ederek piştikten sonra makarnayı ekleyin ve beş altı dakika daha pişirerek ocağı kapatıp yemeği on dakika dinlendirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul