Yalnız Mesajı Göster

Yemen Yemek Kültürü - Yemen Mutfağı

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemen Yemek Kültürü - Yemen Mutfağı



Yemen Yemek Kültürü - Yemen Mutfağı

Yemen mutfağı Yemen'de yayılmış bir mutfak türüdür

Malzemeler

Tavuk eti ve koyun eti, dana etinden daha sık kullanılmaktadır, çünkü dana eti pahalıdır Balık eti ise özellikle kıyı bölgelerinde kullanılmaktadır
Peynir, tereyağı ve diğer süt ürünleri daha az kullanılmaktadır Yayık ayran, bazı köylerde hemen hemen hergün kullanılmaktadır

Saltah

Yemen'in ünlü yemeklerinden biridir Çeşitli besinler içerir

Diğer Yemen yemekleri

Aseed, Fahsa, Thareed, Samak Mofa, Lahm Mandi, Fattah, Shafut, Bint AlSahn, Jachnun

Yemen ekmek çeşitleri

Tawa, Tameez, Laxoox, Malooga, Kader, Fateer, Kudam, Rashoosh, Oshar, Khamira ekmekleri Yemen'in ekmek çeşitleridir ve genllikle taboon adlı tandırlarda yapılır) Malooga, khubz ve khamira popüler ev ekmeklerindendirPita ve roti ekmekleri ise satın alınabilecek ekmeklerdendir

İçecekler

Çay, siyah çay(karanfil, kakule ve nane ile birlikte), Qishr(kahve), Qahwa(Kahve), Karkadin, N**e'e Al Zabib soğuk kuru üzüm içeceği, Diba'a ezilmiş nektar


Kahve, Yemen'de geniş ölçüde yetiştirilmektedir, siyah çay diğer seçeneklerdendir Çay, sabah kahvaltısından sonra öğle yemeği ile ve akşam yemeği ile tüketilir Popüler tatlandırıcılar kakule, nane ve karanfildir Qishr adı ile kahve de yapılmaktadır



Alıntı Yaparak Cevapla