Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Mutfak Kültürü - İtalyan Yemek Kültürü

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfak Kültürü - İtalyan Yemek Kültürü



“Hamur işi yiyecekler” ülkesi diyebiliriz İtalya'yaSpagetti, pizza, lazanya, ravioli gibi yiyecekler hamur ve et karışımından oluşur ve tüm dünyada tanınırGenelde pasta adıyla tanımlanan hamur işlerini tüketen bir ülkedirİtalyanların sofralarından salata da eksik olmaz






Salataları çok zengin olup içine salam, sosis, yumurta, peynir, zeytin, balık gibi yiyecekler konurBu tür salata bütün Batı ülkelerinde “İtalyan Salatası” olarak bilinirYemeklerde çoğunlukla şarap tüketirlerYiyecekler arasında pastalardan sonra ikinci ana grubu balık ve diğer deniz ürünleri oluştururSabah kahvaltısında acı bir kahve ile çörek yerler Hamur işi yiyecekleri bizim gibi çok yedikleri için şişmanlık sorunu orada da yaygındır








Alıntı Yaparak Cevapla