Konu
:
İtalyan Mutfak Kültürü - İtalyan Yemek Kültürü
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Mutfak Kültürü - İtalyan Yemek Kültürü
06-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Mutfak Kültürü - İtalyan Yemek Kültürü
“Hamur işi yiyecekler” ülkesi diyebiliriz İtalya'ya
Spagetti, pizza, lazanya, ravioli gibi yiyecekler hamur ve et karışımından oluşur ve tüm dünyada tanınır
Genelde pasta adıyla tanımlanan hamur işlerini tüketen bir ülkedir
İtalyanların sofralarından salata da eksik olmaz
Salataları çok zengin olup içine salam, sosis, yumurta, peynir, zeytin, balık gibi yiyecekler konur
Bu tür salata bütün Batı ülkelerinde “İtalyan Salatası” olarak bilinir
Yemeklerde çoğunlukla şarap tüketirler
Yiyecekler arasında pastalardan sonra ikinci ana grubu balık ve diğer deniz ürünleri oluşturur
Sabah kahvaltısında acı bir kahve ile çörek yerler
Hamur işi yiyecekleri bizim gibi çok yedikleri için şişmanlık sorunu orada da yaygındır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul