Yalnız Mesajı Göster

Yunanistan Yemek Kültürü - Yunanistan Mutfağı

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunanistan Yemek Kültürü - Yunanistan Mutfağı



"Balık Ülkesi" diyebiliriz Yunanistan'aBalık, Yunanistan için temel besindirAkdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin bolca yetişen ürünlerdir Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine bolca sahip olduklarındandırMutfaklarında her türlü yiyecek bulunurİçki de çok içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlarAyrı bir meze kültürü gelişmiştir denebilir







Bizdeki gibi etli kuru fasulye, çok sevdikleri bir yemektirDaha sonra makarna çok yerlerFırında makarna yaparlarBizim yemek türlerimizin çoğuna da sahip çıkmışlardırTatlılarımız, etli yemeklerimiz, kebaplarımıza, zeytinyağlı yemeklerimize onlar da sahip çıkarak dünyaya tanıtmaktadırlarZeytinyağlı yemekler, Yunan mutfağının temel özelliğidir







Musakka, güveç, her türlü çorba da yaygın yiyecekler arasındadırEkmeği az, fakat yemeği çok yerlerPeynir ve patates kızartması da sofralarında sürekli olarak yer alırYemekten sonra Türk kahvesi içerlerSalatalarında genellikle radika ve selino adı verilen otlar kullanılırÖğle yemeğinde yumurta da bulunur Yeşil soğan, börek, dolma akşam yemeklerinde sıkça yenir Yemeklerde bol baharat kullanırlar







Kültür ve Turizm Bakanlığı



Alıntı Yaparak Cevapla