Yalnız Mesajı Göster

Vatan Canım Sana Feda-Sürekli Öykü

Eski 06-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Vatan Canım Sana Feda-Sürekli Öykü

GÖZÜM ARKADA
KALMAYACAK

Biz küçükken, bayramlarda elimizde birer torbayla kapı kapı dolaşır, el öper, şeker toplardık

Artık tepeden iniyorduk Yol, yılan gibi kıvrılarak aşağıdaki uçsuz bucaksız ovaya akıyordu Tarih öncesi bir şehrin kalıntıları arasından geçiyorduk Bir grup turist taşların fotoğraflarını çekiyordu Yüzüme güneş vurdu Görevdeyken, devlet bizi mesleğimizle ilgili çalışmalar yapmak için kısa süreli de olsa yurt dışına göndermişti Daha ilk günlerde özlemiştim vatanımı Bu özlem şiirler de yazdırmıştı bana:

Neyin varsa özledim Türkiye’m,
En çok toprağının kokusunu özledim
Gülümsemesini insanlarının,
Bebeklerinin ninnilerle,
Uyutulmasını özledim

Fark etmezmiş hangi şehrindeyim,
Dağlarında mı, denizlerinde mi?
Fark etmezmiş delikmiş cebim,
Varsın olsun
Bir elimde peynir,
Bir elimde simit
Tavşankanı çayını özledim

Yorgunmuşum, uykusuzmuşum,
Kar düşermiş saçlarıma,
Kimin umurunda
Sokaklarında yürümeyi,
Soğuklarında üşümeyi özledim,
Neyin varsa özledim Türkiye’m,
En çok toprağının kokusunu özledim

Güneş bizim ülkemizde başka türlü ısıtıyordu Hava başka bir güzeldi Yağmur başka türlü yağıyor, toprak başka türlü kokuyordu Üstelik yabancılar da aynı şeyi söylüyor ve hayranlıklarını gizlemiyorlardı Tarihin bunca iç içe yoğrulduğu, doğal güzelliklerin başka hiçbir ülkeye nasip olmayacak kadar bol olduğu ve daha nelerin nelerin olduğu canım ülkemizde ne eksiğimiz vardı da daha fazla turist ağırlayamıyorduk sanki!

Oysa Anadolu, medeniyetlerin beşiği, Asya ve Avrupa’nın köprüsüydü İstanbul’un güzelliği tarif bile edilemezdi Mimar Sinan’ın camileri nasıl anlatılırdı? Ankara’daki Roma hamamları, Alacahöyük’teki Kral Mezarları, Toroslar’daki kale kalıntıları, Kültepe yazıtları, Karadeniz’deki, yeşilin her tonuyla bezenmiş yaylalar, Doğu Anadolu çömlekçiliği, Batı Anadolu’daki sayısız antik eser, Urfa ve Mardin’deki ilk kiliseler ve daha niceleri yeni misafirlerini bekliyordu Misafirleri buyur etmek de, zaten Türk’ün geleneğinde vardı
Sayfa 25(arkası yarın)

Alıntı Yaparak Cevapla