06-24-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vatan Canım Sana Feda-Sürekli Öykü
–Anlamadım delikanlı Şimdi ekmek bulunur, rızkı verilir ümidiyle bol bol çocuk mu yapalım? “Dereyi görmeden paçayı sıvamak!” yanlıştır Gelişigüzel yaşayamayız İçinde bulunduğumuz duruma göre davranmalı, hayatı plânlamalıyız Öyle her şey devletten de beklenmez Her konuda, önce elimizden gelen çabayı kendimiz göstermeliyiz İnsanlarımızda öğrenme arzusu, hata yapmama bilinci olmalı Geçenlerde televizyonda izledim Bir adamın üç eşinden tam yirmi yedi tane çocuğu varmış İsimlerini bile doğru dürüst sayamıyor; ama sanki bir meziyetmiş gibi kamera karşısında alımla, çalımla,
pala bıyıklarını bura bura poz veriyordu Hele bir de sırıtması vardı ki, evlere şenlik
Tam zamanında dönmüştük Otobüsümüz harekete hazırdı Koltuklarımıza oturduk, Nermin Hanım hâlâ okuyordu Yerime otururken seslendim ona:
–Hava çok güzeldi Nermin Hanım, siz de inseydiniz biraz
–Kitap okumak da çok güzel Onlarsız bir dünya düşünemiyorum Eğer iyi seçilirler ise, hep doğruyu öğretiyorlar insana Dost ve sırdaş oluyorlar Hem de hiç karşılık beklemeden
Mustafa’nın da aklı benim gibi dışarıda kalmıştı
–Biz de ne güzel dolaştık değil mi Metin Ağabey? Bazen sıkıcı oluyor okumak! Ben daha çok hareketten hoşlanıyorum Kulakları çınlasın, babam hep, “Yüzmeyi kitaptan öğrenen denizden sağ çıkamaz” ve “Çok okuyan değil, çok gezen bilir!” der
Nermin Hanım da yumuşak bir sesle cevap verdi ona:
–İşin orası tartışılır bence Gezmeye, eğlenmeye elbette sözüm yok Ama düşüncelerimizi harekete geçirebilmek için de bilgiye ihtiyacımız olduğunu unutmamak gerekir Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu da okumak Kitap, bize sağduyu kazandırır Bakış açımızı zenginleştirir Artık bilgi çağındayız Ancak bilgiye sahip toplumlar zamanı takip edebilir Sen de
askerden döndükten sonra mutlaka tamamla okulunu, sakın unutma!
Sayfa 23 (arkası yarın)
|
|
|
|