Yalnız Mesajı Göster

Vatan Canım Sana Feda-Sürekli Öykü

Eski 06-24-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi

Vatan Canım Sana Feda-Sürekli Öykü

–Bak Mustafa, kitabımdaki şu cümleleri okuyayım sana, şöyle soruyor: “Güçlü bir insanım, benim gücüm var diyen
insanla, Güçsüz bir insanım, benim gücüm yok diyen insan arasındaki fark nedir?” Sonra yine şöyle veriyor cevabını, “Ben, güçlü bir insanım, benim gücüm var diyen insan, hayatın direksiyonunu elinde tutan insandır Ben, güçsüz bir insanım, benim gücüm yok diyen ise direksiyonu başkalarına vermiştir Onlar ne isterse onu yaparım duygusu içindedir” Sana yanlış şeyleri tavsiye edenler, yarın bunların sonuçlarına da katlanırlar mı delikanlı? Paylaşırlar mı seninle hastalığı, mutsuzluğu, yokluğu?

Cevap vermeyip, başını “Hayır!” anlamında salladı Sesimi yumuşatarak devam ettim:

–Sen akıllı bir gençsin Bu senin hayatın Güçlerinin farkına varmalı, kendini kontrol etmelisin Çünkü İnsan önce kendisinden sorumludur Bu sorumluluk toplumu da etkiler Böylece kendine olan güvenin artar, verdiğin kararlar daha sağlıklı olur Hayatındaki en önemli kişi sensin Her şeyden önce kendini güçlü tutmalısın Ne kadar güçlü ve kendinle barışık olursan, bunu etrafındakilere yansıtman da o denli kolay olacaktır

–Haklısın Metin Ağabey Bana da söyleyecek bir söz bırakmadın Gerçi, bazen içim şöyle bir daralıyor, bunalıyorum Aklıma kötü kötü şeyler geliyor Sanki, yüküm çokmuş da dizlerimde onları taşıyacak derman kalmamış gibi oluyor Kolay değil hayat, kolay değil yaşamak İşte böyle durumlarda bir iki kadehle her şeyi unutmak istiyor insan

–Ayıldıktan sonra ne olacak Mustafa? Yüklerin azalmış mı olacak? Sen bu yaşında böyle düşünürsen, biz ne yapalım?

Sayfa 15 (arkası yarın)

Alıntı Yaparak Cevapla