06-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Franz Kafka - Franz Kafka kimdir - Franz Kafka biyografisi
Franz Kafka / Milena'ya Mektuplar
"Yolculuğumdan bahsedeyim istiyorsan biraz: gazete alma bahanesi ile istasyondan sokağa fırladım
Ama sen çoktan gitmiştin
Buna fazla üzülmedim
Çünkü doğru olan da buydu  
İstasyonda bana bakan yüzünü düşündüm
unutamayacağım bir doğa olayıydı bu "
''bildiğin gibi değil milena  kadınlığın önemli değil!sen benim için el değmemiş bir kızsın,senin gibi apak biriyle karşılaşmadım ki!böylesine arınmış birine el uzatmak için yürek ister benim elim kirli,titrek kararsız kimi vakit pençeyi andıran bu terli,bu soğuk eli nasıl uzatırım sana?
bana her gün yazma demiştim dünkü mektubumda,bugünde aynı şeyi istiyorum senden, bu ikimiz içinde daha iyi olur,hem bugün daha da direniyorum bu isteğimde,ama n'olursun milena,sen kulak asma bana,gene her gün yaz bana, kısacıkta olsa yaz,bugünkü mektubundan daha da kısa olsa, iki satır ya da bir satır, bir sözcük olsun yaz milena  korkunç acılara boyun eğmek zorunda kalırım tek sözcüğünden yoksun kalırsam ''
''Beni sana getirecek bir yol bulmuştum, karanlıktan aydınlığa kavuşacaktım Bu yolu umutla, sevinçle kazmış, kendimden de bir şeyler katmıştım Bir çırpıda yüreğimle açtığım bu yolu kapatmak, ağır ağır dönmek, vazgeçmek zor geliyor biraz, elbet yüreğim sızlar (  ) Bak Milena, En çok seni seviyorum' diyorum, ama gerçek sevgi bu değil belki, 'Sen bir bıçaksın, ben de durmadan içimi deşiyorum o bıçakla' dersem, gerçek sevgiyi anlatmış olurum belki ''
Franz Kafka
“Ne güzel yazdıklarının tümü! Nasıl oluyor bilmiyorum, gözlerimle okuyorum sözde, ama kanım nasıl etkilenebiliyor? Bütün vücudumu bir ateştir kaplıyor ”

“Söz olsun diye güzel diyorum sana, yoksa yüzün, güzelden daha güzel… “
Franz Kafka
Kimi zaman şuna inanıyorum: Birlikte yaşayamayacağız, boyun eğip rahatça uzanıvereceğiz yan yana, ölmek için Ama ne olacaksa, senin yanında olacak
Franz Kafka
"hergün açık gözle düşlediğim şeyi, çabucak, soluk soluğa, baş dönmeleri içinde, umutsuz, acınacak durumda ve bir anda elde etmek güzel mi ? sana borçluyum bunu milena onun için yanında çok rahat ve çok rahatsızım, onun için yanında çok çekingen ve çok özgürüm ; bunu anladıktan sonradır ki, bütün öteki yaşamıma boşverdim 
gözlerime bak  ! "
|
|
|