Konu
:
Şahmeran Efsanes Resimli Anlatım -Şahmeran Efsanesi Hikayesi Resimli Anlatım-Şahmeran
Yalnız Mesajı Göster
Şahmeran Efsanes Resimli Anlatım -Şahmeran Efsanesi Hikayesi Resimli Anlatım-Şahmeran
06-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
T
erk edilen genç cebindeki çakıyı kullanarak burada gördüğü bir deliği genişletir ve daha büyük bir yere geçer
Uyandığında etrafının yılan ve ejderhalarla dolu olduğunu görür
O
sırada yarı insan yarı yılan olan Şahmeran yanına gelir ve konuşurlar
Camsab kendisine yapılan ihaneti anlatır
Camsab'ın anlattıklarını dinleyen Şahmeran onu kuyudan çıkaracağını söyler
Fakat gençten ömrü boyunca asla yerini söylemeyeceğine dair söz alan Şahmeran ona yeterli miktarda dünyalık vererek genci kuyudan çıkarır
K
öyüne dönen Camsab, ülkesinin hasta hükümdarının iyileşebilmesi için Şahmeran'ın etinin önerildiğini duyar ve ses çıkarmaz
B
ir gün arkadaşları ile sohbet ederken Şahmeran'ı gördüğünü ağzından kaçırır
Arkadaşları tarafından bu olay padişaha ulaştırılır
P
adişah Camsab'ı huzuruna çağırarak Şahmeran'ın yerini göstermesini ister
Fakat Camsab bir türlü Şahmeran'ın yerini söylemez
Kendisine altınlar ve vezirlik ünvanı
v
erileceğini duyan Camsab Şahmeran'ın yerini vezire gösterir
Vezir bazı sihirli kelimeleri söyleyerek Şahmeran'ı altın bir tepsi içinde kuyunun dışına çıkarır
V
ezir'in adamları Şahmeran'ı öldürür ve onun etini hükümdara yedirirler, hükümdar sağlığına kavuşur
Efsane, Şahmeran'ın insanoğluna olan sadakati ve iyi niyetine karşılık gördüğü ihaneti anlatır
M
eranların başında Şahmeran denilen eceleri varmış
Genç ve güzel bir kadın olan Şahmeran hiç yaşlanmaz, öldüğü zamanda ruhu kızının vücuduna geçermiş
Bir rivayete görede yılanlar hala Şahmeran'ı yaşıyor biliyorlarmış
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul