Yalnız Mesajı Göster

Suçlu Çocuklar ve Çocuk Mahkemeleri...

Eski 06-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Suçlu Çocuklar ve Çocuk Mahkemeleri...

IV Bölüm:

ÇOCUK HIRSIZLIKLARININ BİLİNÇALTI KÖKENLERİ

Çocuklar çaldıkları şeylerin cezası olarak iyi bir dayak yer ya da bu yaptığından dolayı bir müddet azarlanır ve sevgisiz bırakılır

Ama önemli olan cezayı gerektirecek şekilde suçun işlenme nedenidir Bunun araştırılması gerekir

Otto adında bir çocuk postacının bisikletinde bulunan paketi aşırır Paketin içini açan çocuk onu tuvalete boşaltır Yakalanınca da “işe yarar bir şey vardır diye aldım Yiyecek, giyecek ya da elişi yapımında kullanacağım bir şey” der Babası paketin masrafını karşılar ama olay mahkemeye intikal eder Yargıç bilirkişi olarak bir ruh bilimciden araştırma yapmasını ister

Yapılan araştırma sonucu çocuğun annesinin hamile olduğu ve yakında doğacak olan kardeş ile paket arasında bağlantı bağlantı olduğu görülür Postacının eşi ebe olduğu için bebeği onun getireceğine inanan çocuk pakette olduğu düşüncesiyle hırsızlık eylemini gerçekleştirir Bu hırsızlıktan sonra gördüğü rüyalarda ise annesini bir eve benzetip içinin boş olduğunu gördüğünü açıklamıştır

Çocukların yaptığı hırsızlıkların temelinde bilinçaltından gelen dürtülerin rolü büyüktür Bunun önlemek amacıyla yeterli bir eğitim verilmelidir Ayrıca olgunlaşmasını sağlayacak şekilde güven ve sevgi Otto´nun olayında yargıç “eskisinden daha fazla sevgi verilmesi” kararına varmıştır

Çocuk mahkemelerinde yargıcın çocuğu ıslahevine mi yoksa ailesinin yanında gözetim altında mı tutmaya karar vermesi için işlenen suçun temeline inilmelidir Bazen araştırma yapılmaksızın verilen ceza çocuğun vicdanındaki rahatsızlığı giderdiği görülür Bu nedenle tekrar suç işleme arzusu ortaya çıkabilir

Para çalan bir çocuğa verilecek en güzel ceza onu borçlandırarak taksitler halinde ödemesini sağlamaktır Ayrıca iyi bir eğitimin verilmesi tamamlayıcı bir maiyet taşır

Eğer psikolojik bir sorun varsa tedavi uygulanmalıdır Tedavi sonucu çocuk daha sağlıklı davranışlar sergileyebilir

Alıntı Yaparak Cevapla