Konu
:
Çocuklar için Felsefe Kampı
Yalnız Mesajı Göster
06-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
11/10
-
Çocuklar için Felsefe Kampı - 1 / Eleştirel Düşünme Semineri
(İlköğretim 4
- 5
sınıflar için)
Yöneten:
Üyeler Görebilir ]
(Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı)
Sunum Dili: Türkçe
Süre:
4
gün /
günde 2
saat eğitim - gözetim altındaki boş zamanlar farklı etkinliklerle zenginleştirilecek
Tarih:
14
07
- 17
07
2010
Bu proje çocukların yazınsal metinler ve sadeleştirilmiş felsefi metinler aracılığıyla, doğru düşünebilmelerini ve felsefe yapabilmelerini amaçlamaktadır
Doğru düşünebilmek çaba gerektirir
Çünkü Kant’ın dediği gibi yaşadığımız dünyada “eğitime engel olan ya da uygulanmasını geciktiren bir sürü dış engel vardır
” Bu engellerle baş etmenin en uygun yolu erken yaşta başlayan felsefe eğitimidir
Bu eğitim filozofların ne dediğini ezberlemekten değil; onların düşünme çabasına katılmaktan ve eleştirmekten geçer
Felsefe kampı yazınsal ve basit felsefi metinlerle belli temalar üzerinde çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır
Yapılandırıcı eğitim anlayışıyla, öğrencinin öğrenme sürecine müdahale etmeden, eleştirel düşünme teknikleri ve Sokratik düşünme yöntemiyle seminerler yapılacaktır
1
Yazınsal metinlere felsefi bakış açısıyla yaklaşım:
kaynak: GeldiK
Üyeler Görebilir ]
kaynak: GeldiK
Üyeler Görebilir ]
Yazınsal metinler belirlenmiş temaya uygun olarak seçilmiştir
Metinler eleştirel okuma yöntemleriyle incelenecek ve bu metinlerden doğan sorulardan hareket edilerek metinlerin felsefi içeriği tartışılacaktır
Yazınsal metinler üzerinde yapılan bu çalışma, öğrencilerin düşünce- dünya- ve dil arasındaki ilişkileri keşfetmesini sağlamayı; böylelikle felsefî metinleri anlamaya hazır bir zihinsel durum kazandırmayı amaçlar
2
Felsefi metinleri anlama ve sorgulama:
Felsefi metinler yazınsal metinlerde açığa çıkan soruları felsefi boyutta ele alan metinlerdir
Yaş ve zaman faktörleri göz önünde bulundurularak sadeleştirilmiştir
Beyin fırtınası ve toplu tartışma yöntemleriyle filozofun soruya bakış açısı ortaya çıkarılacak ve eleştirilecektir
Ortaya konan görüşler neden gösterme, sonuç çıkarma, örnek verme gibi düşünsel etkinliklerle gündelik hayatla ilişkilendirilecektir
Kullanılan metinlerdeki felsefi görüşler karşıt görüşleri sergileyecek biçimde seçilmiştir
3
Sunum ve Yazım
Öğrenciler, tartışmalardan sonra eleştirel düşünme sayesinde vardıkları sonuçları sözlü olarak ya da bir paragraflık yazıyla sunacaklardır
Çocuklar için Felsefe Kampı - 2 / Küçük Prens Üzerinde Düşünmek
(İlköğretim 6
- 7
- 8
sınıflar için)
Yöneten:
Üyeler Görebilir ]
(Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı)
Sunum Dili: Türkçe
Süre:
4
gün /
günde 3
saat eğitim - gözetim altındaki boş zamanlar farklı etkinliklerle zenginleştirilecek
Tarih:
18
07
- 21
07
2010
Daha fazla bilgi için
Üyeler Görebilir ]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul