Konu
:
Besmeleli ve Besmelesiz Et!
Yalnız Mesajı Göster
Besmeleli ve Besmelesiz Et!
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besmeleli ve Besmelesiz Et!
Çeşitli üniversitelerde görev yapan ve tıbbın farklı alanlarında uzman olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasında herhangi bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar
Araştırmanın metod ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof
Dr
Nebil Şerif, besmeleyle kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et numunelerinin ise siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğü görülüyor
PROF
Şerif ayrıca, besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, besmelesiz etlerin teşhisinde ise sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit edildiğini söylüyor
Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, besmeleyle kesilen etlerin dokularında buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul