Yalnız Mesajı Göster

Hangi zeka türüne sahipsiniz

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hangi zeka türüne sahipsiniz

Sözel: Dinleyerek öğrenmeyi sever, kelime oyunları severler

Sayısal: “neden” demeyi severler, Olayları kategorize ederek bağlantılar kurmaya kafa yorarlar, bir makineyi söküp nasıl çalıştığını görmeyi severler

Görsel: işittiklerini değil de gördüklerini akıllarında daha iyi tutarlar, Hayal dünyaları geniştir, Renklere çok hassastırlar
Müzik: Ritim, nota, ses tonu, ahenk, melodi gibi müziksel unsurlara aşırı duyarlıdırlar Müziksel unsurları hemen fark ederler, değerli bulurlar ve ifade ederler Nota, solfej bilmeseler bile, melodileri hemen akılda tutarlar Müzik eşliğinde çalıştıklarında öğrendiklerinin kalıcılığı artar Tempo tutma, mırıldanma, ıslık çalma, eşlik etme sevdikleri şeylerdir

Bedensel: Koşmayı, zıplamayı, mimik ve jestleri kullanmayı, bir yerler inşa etmeyi çok severler El becerileri iyidir, tamir işlerini çok rahat yaparlar Başkalarının mimik ve jestlerini kolayca taklit ederler

Sosyal: Sosyal zekası yüksek olanlar, insanları tanıma konusunda çok başarılıdırlar, Yüz ifadelerine ve seslere, insanlardaki farklılıklara duyarlıdırlar Yüzleri çok iyi okurlar Analiz etme, yorumlama ve değerlendirme kapasiteleri yüksektir Başkalarına yardım etmeyi severler

İçsel: Bağımsız olma, olaylardan ders almaya yatkındırlar

Doğal: Hayvan beslemeyi, doğayı, toprakla uğraşmayı önemserler Mevsimler, iklim olayları ile ilgilenirler Hava tahmin konularına ilgi duyarlar

Hepsinden biraz var, ben hangisi oluyorum

Dehşet hava tahmini yaparım ama :61:

Alıntı Yaparak Cevapla