Yalnız Mesajı Göster

Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemi

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haftanın konusu Türkiyedeki eğitim sistemi

Türkiyedeki eğitim sisteminin yeterli olduğuna inanmadım hiç bir zaman bunu derken kötüleme veya küçümseme amacıyla alınmasın sonuçta ezbere dayalı parası olanın daha iyi şartlarda daha iyi okullarda okuması bence enbüyük sorundurEe ne yapabiliriz konusuna yapılacak okadar çok şey varki bunlar reform gibi yavaş yavaş olmak yerine devrim gibi bir defada yapılırsa bence sonuca daha kolay ulaşılır Sonuçta burada ülkeyi emanet edeceğimiz gençlerimiz ve evlatlarımızdan bahsediyoruz hazıra veya ezbere dayalı bir eğitimden ziyade katlımın çok olduğu bir eğitim sistemi oluşturmak gerekiyor bence Bunları sağlamakta epey zor bir alt yapının hazırlanmasıyla ilgili Yani 60 kişinin okuduğu bir sınıfta başarı oranının ne olarak gelmesini düşünebilirizki ne bekleyebiliriz böyle kalabalık bir sınıfta okuyan öğrenciden Hasbel kader böyle sınıflarda okumuş bir çok imkansızlık içinde okumuş insanlar vardır elbette başarılı olmuş ama bunlar münferit olaylardır 500 öğrencinin mezun edildiği bir liseden 5 tanesi dr veya müh olmuş bu çok ta önemli değildir geriye kalan 495 öğrenci ne yapacaktır bunlar işişizler orduna katılacak yeni fertler olacaklardır Bu nedenle eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması taraftarıyım ama bunu her gelen hükümet değiştirmeyecek ve anayasa maddesi gibi korunması lazım

Ben milli eğitim bakanı olsam sorusuna gelince ben olamazdım arkadaşlar ben biraz sivri dilliyimdir beni yapmazlardı bakan

Alıntı Yaparak Cevapla