Konu
:
Kesilen Emekli Maaşı
Yalnız Mesajı Göster
Kesilen Emekli Maaşı
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kesilen Emekli Maaşı
Sayın Lale hanım konunuzu araştırdığımda bu konuların uzmanı olarak Ali Tezel çıktı karşıma
Ve oradaki araştırmalarımdada siz zaten ona başvurmuşsunuz oda cevaplamış
Kolay Gelsin
İş Bankası sandığı (TİBAŞ) yanlış yapmış
2001 yılında eşimi kaybettim
Annem, İş Bankası emeklisiydi onun maaşını ve de eşim SSK’lı olduğu için eşimden dolayı SSK’ya dul maaşını bağlattım
Babam ise 2005 yılında vefat etti Bağ-Kur’luydu
İş Bankası’na sorarak babamın maaşını da bağlattım
2006 yılı temmuz ayında İş Bankası 2005 yılında Bağ-Kur’dan babamın maaşını bağlattığım için kendi özel sandık maaşımı kesti
Gerekçe olarak da kendi özel sandıklarının 2003 yılında çıkardığı karar
Karar da şuymuş: İş Bankası Munzam Sandığı’ndan maaş sadece hiçbir yerden geliri olmayana verilirmiş
Şu an İş Bankası’nın özel sandığından maaş alamıyorum
Konu hakkında beni aydınlatırsanız çok minnettar kalırım
Lale Sarıoğlu
Hanımefendi, aslında tüm özel sektör işçileri SSK’lı olmak zorundadır ama 506 sayılı Kanun’un geçici 20’nci maddesi isteyen özel bankalara da kendi çalışanlarına emeklilik sandığı kurma hakkı vermiştir
Bu hak nedeniyle de TİBAŞ yani İş Bankası Emeklilik Sandığı kurulmuş olup Kanun gereğince, en az 506 sayılı Kanu’nda sizlere verilen hakları vermek zorundadır
Sizin durumunuza gelince, 4958 sayılı Kanun’la 2003 yılı ağustos ayında yapılan değişiklikle herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan gelir veya aylık alan kızlara yetim aylığı verilmesi uygulamasına son verilmiştir
İşte bu nedenle de TİBAŞ karar çıkarmış ve yetim aylığınızı kesmiş
Ancak bu kanuna karşı yetim kızların bizimle elbirliği yaparak açtıkları savaş 2005 yılında zaferle sonuçlanmış olup 5386 sayılı Kanun’la 506 sayılı Kanu’na eklenen Geçici 91’inci madde gereğince, çalışmayan veya kendi çalışmalarından dolayı emekli olmayan kızlar yetim aylıklarına tekrar kavuşmuşlardır
Siz de çalışmadığınızdan, kendi çalışmanızdan dolayı emekli olmadığınızdan, (sadece dul ve yetim aylığı sahibi olduğunuzdan) TİBAŞ size anneniz üzerinden yetim aylığını vermek zorundadır
Hatta kestiği tarihten itibaren bütün birikmiş paralarınızı da alabilirsiniz
Yazılı olarak başvurunuzu yapınız, vermezlerse dava ediniz
Faiziyle birlikte hepsini alırsınız
Ali TEZEL
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul