06-22-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hollanda da Eğitim
Hollanda'da askerlik işlemleri ile ilgili ayrıntılı açıklamalar burada  
T C LAHEY BÜYÜKELÇİLİĞİ EĞİTİM MÜŞAVİRLİĞİ
Jan Evertstraat l5, 25l4 BS DEN HAAG / HOLLANDA
Tel: 070-363 03 7l / Fax: 070-363 04 86
Hollanda'daki öğrenci vatandaşlarımızın askerlik ve pasaport işlemleri için "Öğrenci Belgesi" almak üzere T C Lahey Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğine başvurduklarında, vermeleri gereken Belgelerin listesidir
ORTA ÖĞRENİMDEKİ ÖĞRENCİLERDEN İLK BAŞVURULARINDA İSTENEN BELGELER:
(VSO, lVBO, VBO, MAVO, VMBO, HAVO, KMBO, MBO, SBO(Bol-Bbl) , VWO)
1- Öğrenci Durum Belgesi (eksiksiz olarak doldurup imzalayınız);
2- Okul belgesinin aslı ve yeminli tercüman tarafından tasdikli Türkçe'ye tercümesi;
3- Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün fotokopisi;
4- 2 adet fotoğraf;
5- Babanızın veya annenizin oturum kartının fotokopisi;
6- Pasaportunuzun resimli sayfası ile veriliş tarihini, süresini ve numarasını gösteren (2 , 3 ve 4 ) sayfalarının fotokopileri
YÜKSEK ÖĞRENİMDEKİ ÖĞRENCİLERDEN İLK BAŞVURULARINDA İSTENEN BELGELER:
(WO, HBO)
1- Milli Eğitim Bakanlığına yönelik Başvuru Dilekçesi (eksiksiz doldurup imzalayınız);
2- Öğrenci Durum Belgesi (eksiksiz doldurup imzalayınız);
3- Okul belgesinin aslı ve yeminli tercüman tarafından tasdikli Türkçe'ye tercümesi ve bunların birer adet fotokopisi;
4- Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün fotokopileri;
5- 8 adet fotoğraf;
6- Son mezun oldu_unuz okuldan aldığınız diplomanızın tasdikli 2 adet fotokopisi;
7- Babanızın veya annenizin oturum kartının fotokopisi ;
8- Pasaportunuzun resimli sayfası ile veriliş tarihini, süresini ve numarasını gösteren (2 , 3 ve 4 ) sayfalarının fotokopileri
İKİNCİ VE DAHA SONRAKİ BAŞVURULAR İÇİN İSTENEN BELGELER:
(VSO, lVBO, VBO, MAVO, VMBO, HAVO, KMBO, MBO, SBO(Bol-Bbl), VWO, WO, HBO)
1- Öğrenci Durum Belgesi (eksiksiz olarak doldurup imzalayınız);
2- Okul belgesinin aslı
ÖNEMLİ NOT: Öğrenci veya işçi olup, Hollanda'da doğan veya 18 yaşından önce Hollanda'ya gelmiş olan çifte vatandaşlarımızın askerlik ertelemeleri, talepleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere 38 yaş sonuna kadar yapılmaktadır Bunun için, bağlı bulunduğunuz Başkonsolosluğa başvurabilirsiniz
|
|
|