06-22-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cezaevinde çocuklara elektrik şoku..
Cezaevinde çocuklara elektrik şoku
Haber Tarihi : 04 05 2009 23:15ABD'de 'Çocuklarınızı işe getirin' kampanyası kapsamında iş arkadaşlarının çocuklarını çalıştığı cezaevinde gezdiren gardiyan, mahkumlara verilen elektrik şokunu çocuklar üzerinde tatbik etti
Çalışma arkadaşlarının çocuklarını Florida'daki Franklin cezavinde gezdiren Walter Schmidt adlı gardiyan, mahkumlar için kullanılan 50 bin voltluk şok aletini çocuklarının üzerinde uygulamaya karar verdi
HASTANELİK ETTİ
Çocuklardan ikisi acıdan çığlık atarak yere düşerken elektrik akımı nedeniyle kollarında yanıklar oluştu ve bir tanesi hastaneye kaldırıldı
Olayın ardından işine son verilen 37 yaşındaki gardiyan baba, sadece çocuklara cezaevindeki sıradan bir günün nasıl geçtiğini, anne babalarının neler yaptığını ve mahkumlarla nasıl başa çıktıklarını anlatmak istediğini söyleyerek, 'Kötü bir niyetim yoktu Eğitim amaçlı yaptım Beni şok eden bu olay yüzünden kovulmam oldu' diye konuştu
14 yıldır gardiyanlık yapan ve Schmidt cezavinin silahlarından sorumlu olan Schmidt, şok aletini uygulamak için çocuklarının ailelerinden izin aldığını savunarak, 'Onlar 'tamam' dedi ve ben de yaptım' diye konuştu
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı
Scmidt'in çocuklara uyğuladığı şok tabancası, evlerdeki elektrik prizinden 450 kat güçlü bir elektrik akımı veriyor Yaygın olarak kullanılan Taser adlı şok tabancasından farklı olarak doğrudan kurbanın vücuduna tutulması gerekiyor
Tabancadan çıkan akım, kişinin sinir sisteminde karışıklığa, istemsiz kasılmalara yol açıyor ve kasları geçici olarak hareket edemez hale getiriyor
|
|
|