Konu
:
Acılı Tavuk ve Pirinç
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Tavuk ve Pirinç
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Tavuk ve Pirinç
Acılı tavuk ve pirinç
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın
Etler pişince bir kenara alın
Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun
Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun
İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun
Sıcak pilav üzerinde servis yapın
Her servis 389 kalori, 32 gr
Protein, 11 gr
Yağ, 41 gr
Karbonhidrat, 4 gr
Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul