Konu
:
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)
Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)
MALZEMELER
4 adet 25 gramlık dana jambon
4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
175 gr arpacık soğanı
Sos için:
75 gr soğan
275 ml sek beyaz şarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyağ
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin
Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın
Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun
Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın
35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın
Bu arada sosu hazırlayın
Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın
10 dakika sonra buketi çıkartın
Tavuk suyu tabletini suda eritin
Tereyağını eritip unla karıştırın
Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin
Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın
Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin
Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul