Konu
:
Şiveydiz..(Antep)
Yalnız Mesajı Göster
Şiveydiz..(Antep)
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şiveydiz..(Antep)
Antep'e özgü yoğurtlu yemeklerden birisi olan Şiveydiz ismiyle de çok dikkat çekiyor
Antep'de sulu yemeklerde salça kadar yoğurt da kullanılıyor
Sebze, et, yoğurt ve nohut bileşimi size ilginç gelebilir ama güzel bir yemek olduğunu söyleyebiliriz
Malzemeler:
1 kg taze sarımsak+1 kg taze soğan VEYA 1
5 kg pırasa + 1 küçük baş sarımsak 2 su bardağı nohut
400 gr
parça et
650 gr
süzme yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ, nane, tuz
Hazırlanması:
Yemeklik doğradığınız eti nohutla birlikte üzerine yemek için yeterli gelecek miktarda su tamamlayarak pişirin (eğer pişmiş nohutunuz varsa nohutu pırasa ile birlikte atın içine)
Pırasanın (veya taze soğan+sarımsağın) beyaz kısımlarını ve yeşil kısımlarının az miktarını kullanın
Soyup yıkadığınız pırasanın önce beyaz kısımlarını doğrayın
(2-3 cm uzunlukta) sonra beyaza yakın taze yeşil kısımlarını doğrayıp geri kalan yeşillerini yemeğe almamak üzere ayırın
Pırasaları etin üzerine atıp pişirin
Pırasalar da piştikten sonra süzme yoğurdun içine 1 yumurta kırıp yumurtayı yedirin, yoğurda yemeğin suyundan ilave ederek sulandırın ve yavaş yavaş yemeği karıştırarak yemeğe aktarın
Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın, altını kapatıp içine nane katın ve yemeğin üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul