Konu: Dana Rosto
Yalnız Mesajı Göster

Dana Rosto

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Rosto




Dana Rosto

Malzemeler

Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk
Kaç Kişilik 6
Yöntem

15 Kilo dana rosto
200 gr soyulmuş sosis
80 gr salam
100 gr dana jambon
1 Dilim ekmek
2 Kase küp doğranmış domates
3 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
7 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Mutfak
ZORLUK 3
SÜRE 60 DK
6 KİŞİLİK






Hazırlanışı
Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin
Domatesi ilave edip, yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiber serpin
Sosis, salan ve janbonu robotta kıyın
Yumurta, 1 tutam tuz ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta karıştırın
3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın
Eti koyup sık sık çevirerek kızartın
Tavadan aldığınız rostoyu birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin
Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun
Yanına hazırladığınız domates gezdirin
Üzerini yağlı kağıtla kaplayın
180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin
Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın
10 Dakika dinlendirin
Dilimler halinde servis tabağına alıp domatesli karışımı yanına ilave edin
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla