Konu
:
Beğendili Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Beğendili Tavuk
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beğendili Tavuk
BEĞENDİLİ TAVUK (10 Kişilik )
Malzemeler
:
10 parça but ve göğüs olarak, piliç
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı tereyağı
100 gr ince kıyılmış soğan
6 adet domates
4 adet defne yaprağı
100 gr sivribiber
2
5 su bardağı süt
Beğendiyi hazırlamak için:
8 adet patlıcan
1 adet limon
2 su bardağı un
Tuz
2
5 su bardağı süt
100 gr Tereyağı
Hazırlanışı :
Patlıcanları kuvvetli ateşte içleri yumuşayıncaya kadar çevirerek közleyin
Küçük bir kaba su koyup içine tuz ve limon suyu koyarak patlıcanı sapından tutup bıçağın ucuyla yukarıdan aşağıya etine dokunmadan soyun
Sapını kestikten sonra patlıcanları limonlu suya atın ve kullanana kadar suyun içinde bekletin
Bir tencereye tereyyağını koyup eritin
Unu ilave edip sürekli karıştırarak 2-3 dakika orta ateşte kavurup ateşten alın
Kaynar haldeki sütü ilave edip ağır ateşte 2-3 dakika karıştırın
Patlıcanları limonlu sudan çıkartıp iyice sıkarak suyunu süzün
Bir tahta üzerinde kıyıp ilave edin
Tuzunu koyup karıştırarak 5 dakika pişirin
Piliçlerin göğüs etlerini ve butlarını ayırıp tuzlayıp biberleyin
Bir tencereye tereyağını koyup kızdırın
Piliçleri ilave edip 3-4 dakika kızartıp bir tencereye çıkartın
Piliçleri kızarttığınız yağda soğanları 1-2 dakika kavurun
Domatesi, defne yaprağını, sivribiberi, et suyunu ilave edip bir taşım kaynatın ve piliçlerin üzerine dökün
Tencerenin kapağını örtüp ağır ateşte 25 dakika pişirip ateşten alın
Beğendi ile birlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul