Yalnız Mesajı Göster

Beğendili Tavuk

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Tavuk




BEĞENDİLİ TAVUK (10 Kişilik )

Malzemeler :

10 parça but ve göğüs olarak, piliç
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı tereyağı
100 gr ince kıyılmış soğan
6 adet domates
4 adet defne yaprağı
100 gr sivribiber
25 su bardağı süt

Beğendiyi hazırlamak için:

8 adet patlıcan
1 adet limon
2 su bardağı un
Tuz
25 su bardağı süt
100 gr Tereyağı





Hazırlanışı :
Patlıcanları kuvvetli ateşte içleri yumuşayıncaya kadar çevirerek közleyin Küçük bir kaba su koyup içine tuz ve limon suyu koyarak patlıcanı sapından tutup bıçağın ucuyla yukarıdan aşağıya etine dokunmadan soyun Sapını kestikten sonra patlıcanları limonlu suya atın ve kullanana kadar suyun içinde bekletin Bir tencereye tereyyağını koyup eritin Unu ilave edip sürekli karıştırarak 2-3 dakika orta ateşte kavurup ateşten alın Kaynar haldeki sütü ilave edip ağır ateşte 2-3 dakika karıştırın Patlıcanları limonlu sudan çıkartıp iyice sıkarak suyunu süzün Bir tahta üzerinde kıyıp ilave edin Tuzunu koyup karıştırarak 5 dakika pişirin Piliçlerin göğüs etlerini ve butlarını ayırıp tuzlayıp biberleyin Bir tencereye tereyağını koyup kızdırın Piliçleri ilave edip 3-4 dakika kızartıp bir tencereye çıkartın Piliçleri kızarttığınız yağda soğanları 1-2 dakika kavurun Domatesi, defne yaprağını, sivribiberi, et suyunu ilave edip bir taşım kaynatın ve piliçlerin üzerine dökün Tencerenin kapağını örtüp ağır ateşte 25 dakika pişirip ateşten alın Beğendi ile birlikte servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla