06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karyağdı Hatun
Karyağdı Hatun
Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı su
Süslemek İçin:
- 1 adet nar,
- Hindistancevizi
Kreması İçin:
- 1 kg süt,
- 5 yemek kaşığı pirinç unu,
- 2 kahve fincanı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
Etimekleri kırıp, tepsiye yerleştirin Şekeri yakıp, karamel haline gelince 2 su bardağı su ile kaynatın Etimeklerin üzerine dökün Pirinç unu, toz şeker, vanilya ve 1 kg süt ile krema yapın Etimeklerin üzerine yayın Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, kremanın üzerine sıvayın Üzerine hindistancevizi serpip, nar ile süsleyin
Afiyet olsun
|
|
|