Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Tabbule

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Tabbule




Malzemeler:
  • yarım su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 demet taze soğanın beyaz kısımları, doğranmış
  • 1 büyük domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
  • 1 kutu (465gr) konserve nohut, suyu süzülmüş
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • yarım tatlı kaşığı toz kimyon
  • tuz, karabiber
  • bir göbek marul
Hazırlanması:[*]Bulguru yayvan bir kaba alıp üzerine geçecek kadar soğuk su ilave edin 10 dakika sonra suyunu süzüp mutfak havlusu ile bulgurları iyice kurulayıp bir çatal ile karıştırın[*]Maydanozu, soğanları, domatesi, naneyi, nohutu, zeytinyağını, limon suyunu ve kimyonu ekleyin Tuzu ve karabiberi serpin Tadını kontrol edip gerekirse limon suyu ilave edin[*]Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin Servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirip marul eşliğinde sunun


Alıntı Yaparak Cevapla