Konu
:
Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası
malzemeler:
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
2 silme yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kişniş tohumu
1 defne yaprağı
2 orta boy kereviz
1-2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
3-4 büyük marul yaprağı
yarım su bardağı zeytin
hazırlanması:
1
zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun
şekeri eritmek için karıştırın
ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin
2
kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin
bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin
kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika)
kerevizlerin kararmalarına dikkat edin
3
tencereyi ateşten alın
limon suyunu ilave edin
kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz
ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir
4
bir tabağa marulları yerleştirin
kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın
4 kişilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul