Yalnız Mesajı Göster

Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası




malzemeler:
  • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kişniş tohumu
  • 1 defne yaprağı
  • 2 orta boy kereviz
  • 1-2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 3-4 büyük marul yaprağı
  • yarım su bardağı zeytin
hazırlanması:
1 zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun şekeri eritmek için karıştırın ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin
2 kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika) kerevizlerin kararmalarına dikkat edin
3 tencereyi ateşten alın limon suyunu ilave edin kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir
4 bir tabağa marulları yerleştirin kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın
4 kişilik


Alıntı Yaparak Cevapla