Konu
:
Fava
Yalnız Mesajı Göster
Fava
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fava
Açıklama
Birkaç saat önceden kuru baklaları suya bırakın
Zeytinyağında soğanı kavurun
Bakla, su, tuz ve şekeri ilave edin
Kısık ateşte iyice yumuşayıp, suyunu
Malzemeler
Yarım kg kuru bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet kıyılmış soğan
1 adet limonun suyu
2 dal kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi
Birkaç saat önceden kuru baklaları suya bırakın
Zeytinyağında soğanı kavurun
Bakla, su, tuz ve şekeri ilave edin
Kısık ateşte iyice yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirin
Sıcakken mikserden geçirip, püre haline getirin
İçine limon suyu, sirke ve dereotunu ilave edip, servis tabağına dökün
Soğuduktan sonra dereotu ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul