Yalnız Mesajı Göster

Meksika Usulü Fasulye Salatası

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Usulü Fasulye Salatası




Açıklama

Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın Süzdükten sonra ayrı tencerelerde üzerlerini suyla doldurunKaynatın; kaynar kaynamaz ateşi kısıp 45 dakika ya da fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Malzemeler

1 su bardağı barbunya
1 su bardağı iri taneli kuru fasulye
1 orta boy kırmızı soğan
1 orta boy kırmızı dolmalık biber
270 gr mısır konservesi, süzülmüş
3 yemek kaşığı taze kişnişotu, kıyılmış
1 diş sarımsak, dövülmüş
½ tatlı kaşığı kimyon, öğütülmüş
½ tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
¼ su bardağı zeytinyağı
tuz ve karabiber


Tarifi

1 Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın Süzdükten sonra ayrı tencerelerde üzerlerini suyla doldurunKaynatın; kaynar kaynamaz ateşi kısıp 45 dakika ya da fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin Süzüp duruladıktan sonra soğumaya bırakın
2 Soğanı ve kırmızı biberi doğrayınBir kaba koyun ve fasulyeler, mısır ve kişnişotunu ekleyin İyice karıştırın
3 Sarımsak, kimyon, hardal ve sirkeyi bir kapta zeytinyağını azar azar ekleyerek çırpın Tuz ve karabiberle tatlandırın Fasulye karışımının üzerine döküp yavaşça karıştırın
NOT: Bu salata bir gün önceden hazırlanabilir Bu sayede pikniğe götürmek ve barbekü için eşsiz bir yemektir


Alıntı Yaparak Cevapla