Konu
:
İşkembe Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
İşkembe Çorbası
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İşkembe Çorbası
MALZEMELER
1 adet dana işkembesi
1 adet yumurta
yarım limon
sarmısak
sirke
tuz
HAZIRLANIŞI
Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın
İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın
Yumuşacık oluncaya dek kaynatın
Pişince kemikleri çıkarıp, atın
Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın
Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın
Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin
İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın
Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin
Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin
3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul