Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Mercimek Çorbası

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Mercimek Çorbası




MALZEMELER
  • 8 kişilik
  • 250 gr kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 su bardağı et suyu
HAZIRLANIŞI
  • Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın Mercimeği yıkayın Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın
  • Mercimekleri suyu ile süzgeçten ya da püre makinasından tamamen geçirin Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin Unu ilave ederek bir çırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz Süzdürülmüş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın
  • Zar gibi doğranmış kızarmış ekmek ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla