Konu
:
Cevizli Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Çörek
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Çörek
Malzemeler:
1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut
2 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 yumurta
Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı
Aralarına sürmek için:
3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ
1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ
1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:
[*]Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin
Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin
[*]İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak
[*]Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın
[*]Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın
[*]İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın
[*]Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın
Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun
[*]Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin
[*]Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak
[*]Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin
[*]Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın
[*]375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul