Konu
:
Pratik Yufka Gözleme
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Yufka Gözleme
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Yufka Gözleme
Malzemeler:
2 adet yufka
yağlamak için tereyağı
iç malzemesi için
5-6 adet patates (haşlanmış)
3-4 yemek kaşığı
1 adet soğan
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
[*]
Haşlamış patatesleri sıcakken ezip püre haline getirin
[*]
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun ve patatese ilave edin
[*]
Tuz ve baharatlarıda ilave edip karıştırın
[*]
Yufkaları üst üste koyup dörde bölün
[*]
Bir parça yufka alıp orta kısmına patates içinden yayın
Dört tarafından dikdörtgen veya kare şekli alacak biçimde biraz üst üste bindirerek zarf gibi katlayın
[*]
Kızgın teflon veya dökme demir tavada pişirmeye başlayın
[*]
2-3 dakika kızarmayana başlayınca ters çevirip üzerine tereyağı sürün
Tekrar ters çevirip iyice kızartın
[*]
Diğer tarafınıda yağlayıp kızartın
[*]
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp pişirdikten sonra sıcak olarak tercihen ayran veya çayla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul