Yalnız Mesajı Göster

Katmer Poaça

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmer Poaça




Malzemeler:
  • yarım paket yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru tozmaya
  • mayayı eritecek kadar ılıktan biraz sıcak su (1/2 su bardağından az
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ (1 çay bardağı)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 4- 4,5 su bardağı un
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • arasına sürmek için eritilmiş 75gr kadar tereyağı (250grlık paketin 4te 1i)
  • 100gr kadar beyaz peynir
Yapılışı:[*]Mayayı suda eritip tozşekeri ekleyin ve kabarması için 4-5 dakika bekletin[*]Un hariç diğer hamur malzemelerini ekleyip elinizle karıştırın[*]Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan, çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurun[*]Mayalanmayı beklemeden hamuru 14 parçaya ayırın Parçaları 7 taneden oluşan iki gruba ayırın[*]Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı sürün ve ikinci parçayı açıp üstüne koyun[*]7'nci bezeyi koyup üstünü yağlamayın Fazla bastırıp ezmeden tekrar yemek tabağından büyükçe açın [*]Üçgen olacak şekilde 8 yada 12 parçaya bölüp büyük taraflarına ezilmiş ve arzuya göre tuz ve karabiberle tadlandırılmış peynir koyup rulo yapın[*]Yağlanmış tepsiye dizip diğer 7li grubada aynı işlemi uygulayın[*]40 dakika kadar mayalandıktan sonra 2-3 damla su katılıp hafif çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürün ve ısıtılmış 170C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirip sıcak yada ılık olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla