Konu
:
Katmer Poaça
Yalnız Mesajı Göster
Katmer Poaça
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmer Poaça
Malzemeler:
yarım paket yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru tozmaya
mayayı eritecek kadar ılıktan biraz sıcak su (1/2 su bardağından az
1 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1/3 su bardağı sıvıyağ (1 çay bardağı)
2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
4- 4,5 su bardağı un
1 silme yemek kaşığı tuz
arasına sürmek için eritilmiş 75gr
kadar tereyağı (250gr
lık paketin 4te 1i)
100gr
kadar beyaz peynir
Yapılışı:
[*]
Mayayı suda eritip tozşekeri ekleyin ve kabarması için 4-5 dakika bekletin
[*]
Un hariç diğer hamur malzemelerini ekleyip elinizle karıştırın
[*]
Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan, çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurun
[*]
Mayalanmayı beklemeden hamuru 14 parçaya ayırın
Parçaları 7 taneden oluşan iki gruba ayırın
[*]
Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı sürün ve ikinci parçayı açıp üstüne koyun
[*]
7'nci bezeyi koyup üstünü yağlamayın
Fazla bastırıp ezmeden tekrar yemek tabağından büyükçe açın
[*]
Üçgen olacak şekilde 8 yada 12 parçaya bölüp büyük taraflarına ezilmiş ve arzuya göre tuz ve karabiberle tadlandırılmış peynir koyup rulo yapın
[*]
Yağlanmış tepsiye dizip diğer 7li grubada aynı işlemi uygulayın
[*]
40 dakika kadar mayalandıktan sonra 2-3 damla su katılıp hafif çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürün ve ısıtılmış 170C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirip sıcak yada ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul