Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Poaça

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Poaça






Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya (makinada yapıyorsanız instant maya)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
İçi için:
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr beyaz peynir
Üzerine
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı[*]Eğer ekmek makinanız varsa mayalı hamuru ekmek makinasında hazırlayabilirsiniz Makinanınızın 15 saatlik mayalama seçeneğini seçip tüm malzemeleri hamur teknesine koyun Karıştırma esnasında hamuru kontrol etmelisiniz Hamurun toplanmama ihtimaline karşı biraz daha su veya biraz daha un eklemeniz gerekebilir[*]Eğer makinanız yoksa öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın Elinizin dayanabileceği kadar bir ısı olsun (Çok soğuk veya çok sıcak su mayalanmayı kötü etkiler) Sonra bu suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini temiz bir bezle örtün 15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 45 dakika bekletin Bu arada hamur iki katına çıkmış olacaktır[*]Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin Bu şekilde de 15 dakika bekletin[*]200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla