Konu
:
Peynirli Poaça
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Poaça
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Poaça
Malzemeler
1 tatlı kaşığı kuru maya
(makinada yapıyorsanız instant maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1/4 su bardağı su
1/4 su bardağı zeytinyağı
İçi için:
Yarım demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
Üzerine
1 yumurta sarısı
Yapılışı
[*]Eğer ekmek makinanız varsa mayalı hamuru ekmek makinasında hazırlayabilirsiniz
Makinanınızın 1
5 saatlik mayalama seçeneğini seçip tüm malzemeleri hamur teknesine koyun
Karıştırma esnasında hamuru kontrol etmelisiniz
Hamurun toplanmama ihtimaline karşı biraz daha su veya biraz daha un eklemeniz gerekebilir
[*]Eğer makinanız yoksa öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın
Elinizin dayanabileceği kadar bir ısı olsun
(Çok soğuk veya çok sıcak su mayalanmayı kötü etkiler
) Sonra bu suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın
Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini temiz bir bezle örtün
15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin
Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamuru 45 dakika bekletin
Bu arada hamur iki katına çıkmış olacaktır
[*]Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın
İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin
Bu şekilde de 15 dakika bekletin
[*]200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul