Konu: Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster

Ay Çöreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ay Çöreği




Süre 40 dk
Kaç Kişilik 6


3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar

Hazırlanışı
  • 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın
  • Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin
  • Yoğurarak hamur yapın
  • Üzerini nemli bir bezle örtün
  • 1 saat dinlendirin
  • ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın
  • Merdane ile açın
  • Ortasına hazırladığınız içten koyun
  • rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün
  • Üzerine kıyılmış fındık serpin
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla