Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Tahinli Çörek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Tahinli Çörek




3 Su bardağı un
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam

Hazırlanışı
  • Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın
  • 1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın
  • Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Bir müddet hamuru dinlendirin
  • Daha sonra hamuru ikiye ayırın
  • Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın
  • Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın
  • Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın
  • Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin
  • Yufkaları rulo yapın
  • Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün
  • Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla