Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kaşık Çöreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kaşık Çöreği




120 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Adet elma

Hazırlanışı
  • Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın
  • Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin
  • Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin
  • Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin
  • Malzemelerin üzerine ekleyin
  • Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın
  • Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın
  • Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin
  • Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın
  • Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin
  • Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın


Alıntı Yaparak Cevapla