Konu
:
Elmalı Kaşık Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kaşık Çöreği
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kaşık Çöreği
120 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Adet elma
Hazırlanışı
Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın
Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin
Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin
Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin
Malzemelerin üzerine ekleyin
Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın
Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın
Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin
Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın
Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin
Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul