Yalnız Mesajı Göster

İncir Reçelli Çörek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçelli Çörek




Yöntem


5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri

Hazırlanışı
  • Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin
  • Bir süre kabarmasını bekleyin
  • Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın
  • Limon kabuğu rendesini de ekleyin
  • Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin
  • Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin
  • 2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın
  • Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun
  • Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın
  • Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın
  • Her birinin üzerine bir parça margarin koyun
  • 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla