Konu
:
İncir Reçelli Çörek
Yalnız Mesajı Göster
İncir Reçelli Çörek
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Reçelli Çörek
Yöntem
5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin
Bir süre kabarmasını bekleyin
Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın
Limon kabuğu rendesini de ekleyin
Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin
Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin
2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın
Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun
Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın
Her birinin üzerine bir parça margarin koyun
200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul