Konu
:
Limonlu Rulo Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Rulo Çörek
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Rulo Çörek
Yöntem
15 gr yaş maya
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin
Hazırlanışı
Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin
Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın
Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin
Tüm malzemeyi birbirine karıştırın
Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun
Gerekirse azar azar un ekleyin
Böylece kıvamını daha rahat tutturursunuz
Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün
Serin bir yerde 6 saat bekletin
Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın
Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın
İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın
Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün
Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın
Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin
Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin
1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin
Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin
Soğuduktan sonra servis yağın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul