Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Rulo Çörek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Rulo Çörek




Yöntem


15 gr yaş maya
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin

Hazırlanışı
  • Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin
  • Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın
  • Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin
  • Tüm malzemeyi birbirine karıştırın
  • Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Gerekirse azar azar un ekleyin
  • Böylece kıvamını daha rahat tutturursunuz
  • Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün
  • Serin bir yerde 6 saat bekletin
  • Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın
  • Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın
  • İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın
  • Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün
  • Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın
  • Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin
  • Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin
  • 1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin
  • Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin
  • Soğuduktan sonra servis yağın


Alıntı Yaparak Cevapla