Konu: Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster

Açma Börek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Börek




Süre 30 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
  • Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin
  • 2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun
  • Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin
  • Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın
  • Unu derin bir kaba alın
  • Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin
  • Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın
  • Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın
  • Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin
  • Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın
  • Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın
  • Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın
  • İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin
  • Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
  • Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla