Konu
:
Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster
Açma Börek
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açma Börek
Süre
30 dk
Kaç Kişilik
6
Yöntem
4 Su bardağı un
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
İç Malzeme İçin:
1 kg pırasa
250 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin
2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın
Unu derin bir kaba alın
Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin
Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın
Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın
Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin
Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın
Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın
Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın
İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin
Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul