Konu
:
Alt Üst Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Alt Üst Böreği
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alt Üst Böreği
Süre
60 dk
Kaç Kişilik
6
Yöntem
750 gr un
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince su ve tuz
İçi için :
Yarım kilo ıspanak
Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle unu ekleyin
İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun
Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin
Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın
İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın
Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin
Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın
Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin
Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın
İki hamuruda merdaneyle biraz açın
Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin
Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın
Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin
Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin
İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul