Yalnız Mesajı Göster

Alt Üst Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alt Üst Böreği




Süre 60 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


750 gr un
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince su ve tuz
İçi için :
Yarım kilo ıspanak
Tuz

Hazırlanışı
  • Öncelikle unu ekleyin
  • İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun
  • Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin
  • Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın
  • İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın
  • Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin
  • Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın
  • Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin
  • Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın
  • İki hamuruda merdaneyle biraz açın
  • Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin
  • Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın
  • Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin
  • Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin
  • İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
  • Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin
  • Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin
  • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin
  • Dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla